Albarado's Tours Lamar Advertising in Baton Rouge


We were invited to experience the beautiful interior design of Lamar Advertising’s Baton Rouge corporate office. This 70’s era building has narrow windows with limited access to daylight. But…wait until you see the inside!

Lamar1

To bring light into the center of the building, a large central open court was carved out of the existing building. The 2nd and 3rd floor views are open to this area. A light well was created in the center of the building in hopes that every employee could experience sunshine daily. See the first floor’s skylight in the glass portion of the landscaping? Beds of blue and green glass reflect the sunlight and sparkle throughout the day.

Lamar2

The interior is expansive and bright. Polished concrete floors are throughout the first floor. Wire grid ceilings highlight an industrial feel to the space. Below is the reception area, with modular seating and laptop tables. To the right is the employee café area, which includes a full industrial kitchen. It served perfectly for the Christmas party last year, complete with music, dancing, and photo booth!

Lamar3

Below is a view from inside a conference room on the first floor, looking into the main lobby area.

Lamer4

Yes, this is an original Airstream travel trailer! The employees use it for impromptu meetings, for down time breaks, or privacy for cell phone calls and conversations.

Lamar5

Remember those mechanical outdoor signs that used 3 sided panels to change the advertisement to 3 different ads? Lamar repurposed these panels as artwork!

Lamar6

Industry artifacts were incorporated throughout the building. Old hand painted billboard panels were placed between office spaces all over the second and third floors.

Lamar7

Below is a staircase built into the large company meeting/announcement stadium, with movable seat cushions.

Lamar8

Here’s the view from the top of the stadium, looking down into the employee café and reception area. One of the 2nd floor conference rooms is to the left, overlooking ancient live oak trees. Doors at the bottom lead to an outdoor area under the trees for lunch or coffee breaks.

Lamar9

Lamar10

A blackboard wall in the creative department’s gathering area changes with the seasons. Last Christmas, the graphic was a fireplace with a roaring fire! The graphic designers love this area.

Lamar11

Throughout the space, Lamar’s commitment to reuse and repurposing is evident. From artwork made from Lamar logos, signs, and sign posts to chandeliers and art installations made from antique light bulbs, Lamar mixes old and new in remarkable arrangements!